Meerpuntssluiting

Een meerpuntssluiting, wat houdt dat in?
Er zijn veel verschillende soorten sloten op de markt die u aan kunt schaffen en die slotenmakers in hun assortiment hebben. Een meerpuntssluiting geeft u meer bescherming van buitenaf dan een regulier slot. Een regulier slot kan geforceerd worden of doorgeboord worden. Een meerpuntssluiting sluit op meerdere plekken in de deur en is nagenoeg onmogelijk om te forceren.

Werking:
Normaal hang- en sluitwerk staat met één punt in contact met het kozijn. Een meerpuntssluiting daarin tegen staat met maximaal 5 punten in verbinding met het kozijn. Als u de sleutel omdraait in het slot opent of sluit u alle sluitpunten tegelijkertijd.
De meerpuntssluiting is in twee varianten te verkrijgen. U kunt het systeem namelijk met een sleutel krijgen en met een slot verwerkt in de deurklink waar u ook een sleutel bij nodig hebt. Bij het normale systeem met de sleutel bedient u alle sluitpunten met de sleutel in het slot. Bij het slot dat in de deurklink is verwerkt, is de werking anders. Als u de deurklink omhoog doet sluiten de sluitpunten zich, doet u de klink naar beneden dan opent u de deur. Wilt u de deur echter helemaal afsluiten dan heeft u wel een sleutel nodig om alles op slot te draaien.

Voordelen van de meerpuntssluiting!
Met een meerpuntssluiting houdt u alle ongenodigde gasten buiten de deur. Bij een normaal slot met een enkel sluitpunt willen inbrekers het slot nog wel eens doorboren. Zij kunnen vervolgens de deur gemakkelijk openen. Bij deze sluiting is dat een geheel ander verhaal. Het openen van de deur na het doorboren van de cilinder in het slot blijft nagenoeg onmogelijk. Op die manier heeft u geen extra sloten meer nodig op uw deur.

Neem contact op

  Naam*

  E-mail*

  Telefoonnummer*

  Adres*

  Woonplaats*

  Onderwerp*

  Uw bericht*