Veiligheidsglas

Veiligheidsglas heeft een veilig breukpatroon, waardoor ongelukken als gevolg van doorval voorkomen kunnen worden. Wanneer dit glas breekt ontstaan er geen grote scherven of openingen. Dit glas wordt ook gebruikt als inbraakpreventie. Onder veiligheidsglas vallen alle soorten draadglas, gelaagd glas en hardglas. In de veiligheidsnorm ‘NEN 3569: Veiligheidsbeglazing in gebouwen’ staat beschreven waar en wanneer veiligheidsglas gebruikt kan worden.


Veiligheidsglas: draadglas

Draadglas is een glassoort van 6 tot 7 mm dik. In dit glas wordt een net van metaaldraden verwerkt. Deze draden houden het glas bij elkaar wanneer er een breuk ontstaan. Bij draadglas maken we verschil tussen Engels-, bruut- en spiegeldraadglas.


Veiligheidsglas: gelaagd glas

Gelaagd glas is veiligheidsglas dat bestaat uit twee glasbladen. Tussen deze glasbladen bevindt zich veiligheidsfolie. Deze folie zorgt ervoor dat het glas bijeen gehouden wordt bij een breuk. Dit glas is in verschillende diktes verkrijgbaar. Welke dikte toegepast moet worden is afhankelijk van het oppervlakte van het te plaatsen glas en de situatie waarin het glas geplaatst moet worden.


Veiligheidsglas: hardglas

Dit glas is sterker en breekt minder snel dan normaal glas. Bij de productie van hardglas wordt het glas eerst verwarmd en daarna snel afgekoeld. Breekt het glas toch? Dan breekt het in klein gruis waardoor het glas minder snel verwondingen kan veroorzaken.

Neem contact op

  Naam*

  E-mail*

  Telefoonnummer*

  Adres*

  Woonplaats*

  Onderwerp*

  Uw bericht*